Archive for the Gadong Category

Guys Nite Out

Posted in afro wig, Gadong, jagongs, KTM, Mr Frosty, NBT on December 27, 2007 by Jablaii

Mana kan tahan kan selalu mendengar girls nite out saja, so this time its guys nite out baby.. . Actually that nite i rejected banyak offer from me friends. My friend, Wira kan bawa aku meliat wayang AVP but i had to ditched him cos Alien and Predator just wasn’t my thang. Next i have a function at my nephew place at Tutong and i didn’t go there cos i still feel tired. Banyak lah my friends kan bawa aku jalan ani but this time inda ku dapat say no to them cos its the only right time ku dapat berjaur nie and lama udah inda berjaur with the jagongs guy

Ahha took me from my house and meet the other guys at the Rizqun hotel lobby. Then as usual, inda tau kan ke mana nie, typical of us. Inda ulah nie, di Brunei ani, inda tau kan ke mana di aga. So we decided to had our dinner. At first kan ke KFC Kianggeh, but inda jadi sal ujan barai-barai, then kan ke MOD di Jerudong, udah otw ke sana, inda jadi. Last-last ke KTM, Jerudong. Met si Ayu and her bf di sana. We then ke komunis, awal-awal atu aku kan turun ke komunis pakai afro wig si ahha, but inda ku jadi, bagi hawar wang..

Lapas dari sana, we then ambil si gdep, birthday boy. My planned was to bawa round2 saja di Taurean Gdg ah then ntar ia balik since rumahnya ampir jua bah hehe.. pi bagi kasian jua sal midnite mlm atu ia bday.Christmas eve inda berapa happening di Brunei, of cos lah we dont celebrate Christmas. But from what i heard banyak pulang party going on di Brunei during Christmas eve. The only tempat happening on the Christmas eve was at the NBT, Gadong where Mr Frosty and geng, santa and the deers ada di sana. Eh liat saja picture di bawah ani..

GNO GNO GNO

Guys Nite Out Guys Nite Out guys nite out

At first durang the geng suruh aku turun pakai Afro wig lagi but maas tah ku, bahapa kan memalukan diri sendiri, kalau berdangan, mana aja nih. So si Ahha tah makai aja Afro Wig ah. And mlm atu ketawa berabis ku meliat ia makai Afro wig ah, kreta melintas pun jalan perlahan and meliat si Ahha ani. And ada this father yang membawa anak-anaknya yang gauk atu tarus tunjuk arah si Ahha and cakap “Bowh bowh tu tu.. cuba liat rambutnya tu..” something like that lah.. ketawa tarus ku and i said to si Ahha “Macam badut ko ah, semua urg meliat kau” tarus eh di buka wig nya atu hahahaha.. bergambar tah kami di sana mcm artist badut sal si gboi pun makai wig atu.. ehh liat saja picture bawah ani… krg ku berceta lagi.. kan meliat Amazing Race Asia 2 ku dulu..

okay, abis udah ceta ARA2, sambung ceta ku.. lapas dari sana, kami melepak rah d Fountain cafe, kan nunggu midnite la di sana kn celebrate si gdep punya bday, small surprise la.. then kejumpahan si khairul, ex-jagong. By midnite, the waitress membawa mini cupcake sama candle for gdep, menyanyi tah kami beramai-ramai epi besday dengan layunya sal sorang2 dah low batt. At 1am, balik tah kami.. bersuraaaaaiii… aku balik, tarus liat dvd, movie marathon lagi, alum abis ku meliat dvd anie..

Till then.. oh yeah esuk ku post lagu-lagu baru dari indonesia, see ya..

Advertisements

Reception

Posted in Gadong, receptions, traffic jam on September 9, 2007 by Jablaii

Gossshh i hate traffic jams.. especially di Gadong, I don’t like toh..!!! Last nite we were in a rush to attend the reception of the Saudi Arabia National Day at Rizqun Hotel, Gadong. Sekali di sana tah paling teruk traffic jam nya, hujan lagi tu. The jemputan was at 7:30pm and we were at Gadong sudah at 7:25pm tapi traffic di sana atu Masyallah… panjang hantap waaah.. especially along jalan Centrepoint Hotel to the Mall, almost 15mins inda bergerak bah kereta di depan, but then sikit demi sikit, bergerak jua. We thought we were late but terliat ku kereta embassy pun terstuck dalam jam atu. Kereta the guest of honor pun terstuck di depan kami, so ok lah and it was like 7:40pm udah. Then masa dalam kesesakan lalu lintas atu (standard bahasa ku atu), suddenly audio kereta ku tertutup sendiri. Gerenti sajuk ni batteri kereta ku. I pray to God supaya kreta ku atu inda terberenti tengah-tengah jalan raya, mun inda, lagi disaster. Makin tia teruk jam di Gadong atu and siapa jua kan menyurung nanti kereta ku.

Anyways, udah sampai ke round about depan mall atu, rupanya ada this prado car memblock tengah-tengah, i believe she wants to go to the exit way ke pasar, she came from jalan dari kedai komunis. Cana tah kan kereta bergerak if she blocked the road, eh susah jua eh pemandu wanita ani, takut kan masuk sikit-sikit. So sudah ia kana bagi jalan, baru tah ia jalan sikit but takut-takut jua ia kan masuk, so I just block the car yang datang dari pizza hut and jalan sikit-sikit ke depan menuju ke pasar, then i made it and she was still there terstuck and memblock the road, so obvious eh pemandu wanita ani. Then my sister cakap, apa nih.. inda jua semua bini-bini catu.. my mom ketawa saja.

Its 7:50pm and the Guest of honor udah masuk ke dalam hotel, kami masih stuck di kawasan the mall. Then i showed our invitation card to the security, he then bagi kami parking which has been reserved to the guest saja. Alhamdulillah baik jua kana sediakan parking. At 8:00pm baru tah kami keluar dari kereta and tarus masuk ke hotel. Masuk saja kami ke ballroom area (inda ku tau apa nama tempat atu), National anthem of Brunei and the national anthem of Kingdom of Saudi Arabia kena mainkan. We then duduk at this large table, only us saja duduk sana, siuk eeh.. after the speech from the Ambassador of Saudi Arabia, then acara memotong kek di adakan. Then baru tah makan. The food was lovely and yummy.. Butter Prawn was one of my most fav food, apa inda, its a tiger prawn. Ada Nasi Briyani, fried chicken, cod fillet in tomato sauce, kebabs and mostly arabian food lah. Masa tengah sibuk-sibuk makan, ada this arabic kid wearing the Saudi traditional dress (jubah putih bah) duduk with us. My mom then asked siapa this kid and who’s the parents, rupanya anak duta Saudi. He has been in Brunei for 2 mths and he went to JIS. Ia nada banyak kawan di Brunei and want to make friends with me, kasian bunyinya ia atu. Banyak lah cerita kami atu.. he then bawa the arabic coffee for us, which is nyaman.

pic1.jpg

The reception abis at 9:30pm (inda pulang saya pasti tu ah) then everyone taking pictures, i met my old classmate di sana jua. I then saw the Palm tree decoration untuk simpan buah kurma, lawa wah. I asked the son of the Saudi Ambassador if i can take the deco back home, he just laughed.. hek eler ketawa pulang ia, aku serious kali aah..

pic2.jpg

(lawa kah inda nie??)

Sesudah atu, on the way keluar dari ballroom atu, we were given a goody bag compliment from the Saudi Embassy. Inside the goody bag ada Al-Quran with the tafsir (i like) and a poster of the Ka’abah.

To be continued…………………………………………………………