Archive for the Tired Category

Ada-ada saja

Posted in ada ada saja, Nada, Tired, Wordpress on September 3, 2007 by Jablaii

I have many things to story-story you all but i just dont feel like blogging today..

first my knee cap hurts, macam nilu rasanya.. i knew my ligament fractured again cos the other day i knocked my knee cap on a chair and my knee cap ani macam tersasar, kali terduduk ku ulehnya and inda ku dapat berjalan until ku luruskan semula knee cap ku ani *OUCH* (actually i’ve had a fractured ligament b4 when i was way back in UK and my knee cap pernah tersasar menyiring)

Then lately i have been insomniac, I can’t sleep well or should i just say, i couldnt sleep. Timing for my handsome cuttey chubby sleep is always after 4am and had to get up early, then the next day i will either get migraine or just a headache, surprisingly i didn’t feel sleepy at the afternoon, weird huh..

And everytime lapas bangun tidur, my back would hurt very very bad especially at my pinggang belakang. Mesti ku bawa duduk dulu before bangun dari katil, then baru ku buat a light stretching..

Ada-ada saja wah penyakit ani but what to do, atu kira dugaan dan cobaan dari yang Maha Esa dan kitani mesti menerimanya dengan Redha, bukan kan menyumpah dan mencacinya..

Macam ani wah, kamu sudah buat planning atau membuat acara yang besar-besaran pada hari minggu, tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya merosakkan rencana kamu, gerenti some of you guys menyumpah pulang tu, mencaci, ngucap paloi lah, buduh lah, sial hujan ani, atu kira kamu menghina rezekiNya sebaliknya kitani patut syukur nikmatNya. Sepatutnya cakap Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi menurunkan hujan. Karang kalau nada hujan, panas hari and kemarau jadinya bumi kitani ani, sibuk tia masing-masing kan sembahyang hajat minta turunkan hujan.. inda ja?

bwoh berceramah aku ah.. hehehe.. jangan marah..

Bah saya nak berundur diri dulu.. hujan turun lebat dan berguruh, rusak karang modem ku ani, 3 kali modem dah bertukar atu pun kali ke tiga berbayar modem B$100, mahal youuuuu.. aku tak nak berulang kali ke dua lagi.. chowwssss

Advertisements

Heroes Revealed

Posted in funny, Heroes, indian, Tired, VIDEO, You tube on September 1, 2007 by Jablaii

Oh yess weekend nite tonight and i didn’t go anywhere cos my car nada roadtax lagi, kemarin my car birthday, so had to buy birthday gifts for my car i.e renew car roadtax. Maybe on Monday lah ku renew my insurance and renew my roadtax, tadi nada masa ku. Was really tired tadi pagi atu sal semalam lapas migraine atu, tarus demam ku, my whole body panas and kesejukan berabis ku pebaik ku OFF udah aircon bilikku.

Every weekend selalunya kami family berkumpul, kanak-kanak ramai di rumah. Sorang2 mau jalan but malas jua kami, so untuk menyenangkan hati kanak-kanak, my sis beli satay for dinner and then berkaroake kami, well actually aku pulang saja tu yang memajak microphone atu, inda ku mau melepas rah urang lain hehe.. tapi macam boring jua ku udah berkaroake atu salnya mostly lagu2nya atu balik2 dah ku nyanyi. Then i went to my room, surfing to youtube, im looking for a sneak preview of “Heroes”, but then i found this clip, one of the Heroes actor, Mohinder, revealed his secret in the tv series, Heroes. Just watch the video below

Hahahahaha… it’s the best and funniest rip off video i’ve ever seen, suspend wah, hahaha.. I really thought its heroes 2 revealed secrets but when i saw this clip, its cracking me up.. LoL.. ketawa berabis ku yo..

~~ Ohhh shanty.. shanty.. Omm shanty~~ hahaha gila eh clip ani paloi tah banar, its really funny.. yeah the indian thriller dude is shanti, thats the biggest secret.

Its all over

Posted in function, thunder, Tired on August 25, 2007 by Jablaii

I am so relieved when the functions held at our place is finally over. Macam inda berhenti-henti majlis kami adakan di sini. Owhh shoot, there’s one more doa selamat will held at our place which is on the 29th August ani but its not gonna be a huge function la, just us the family and cousins. Atu pun sekejap saja cos doa selamat ani untuk my mom, bro and his wife yang kan umrah on that day jua, so before antar durang ke airport, doa selamat di adakan dulu. But they might not jadi Umrah jua cos at this moment all visas are currently being hold by the Saudi’s Government. Antah inda tau kenapa but all i heard is because of the Haj’s season. Wallahua’alam. I’m hoping durang jadi umrah cos durang bayar sudah for the ticket, just tunggu approval visa from the Saudi Embassy lagi.

Today is the weekend night, i don’t feel like going out tonight. I am still tired and exhausted lapas function kemarin. Everything went well and I was so worried kemarin petang sal embun tebal warna hitam menandakan hujan lebat akan turun bila-bila masa saja tapi Alhamdulillah after majlis atu habis, orang balik sudah, baru tah hujan.

Oh yeah, I don’t know if you guys heard a huge sound of thunder around at 2pm just now. It was terrifying and shocking. I thought it was a bomb or an airplane crash nearby cos at that time kelurusan kapal terbang melintas atas rumah kami, suddenly *banggg..!!!*, kanak-kanak tidur di atas terbangun and menanggis ketakutan, kucing lari berkeliaran looking for a hide out, kittens tarus tapuk bawah meja. Me? aku menunduk tarus bila kedengaran bunyi kilat atu tadi. Lampu di rumah tarus blackout and kereta jiran ku tarus berbunyi alarmnya. The loud bang sound from the thunder atu ampir wah bunyinya, kuat lagi tu. Subhanallah..!!!

BusY

Posted in BBQ, Busy, Tired on August 11, 2007 by Jablaii

It was the busiest day today. Akhir plang ku bangun tadi around 9:30am coz ada orang kan datang hantar kem, but tunggu punya tunggu, inda jua datangnya. So today we continue on cleaning the houses for the major event tomorrow. At 11am i rang the kem owner and asked him bila kan antar and he said “durang on the way sudah nie”. So ku tunggu tah durang datang tapi sampai pukul 2pm belum juga datangnya, waduhhh gimana sich..!!! Malas tah ku tunggu lagi. So continue lagi buat keraja, hari ani aku rajin berabis. Abis ku membersihkan rumah, cuci lungkang, melap tabuk, berkilat jua tabuk rumah kami hehehe..TIA KARANG.. ku suruh driver kami ah melap tabuk, alum ku kan melap, banyak lagi keraja ku kan buat dlm rumah ani, menunggu kem lagi, dari tadi “OTW” nya alum jua sampai-sampainya.

At 3pm, ku tefon lagi bertanyakan mana kem atu alum sampai-sampainya. Guess what apa owner atu cakap “Durang ON tHE WAY ke sana masa ani”. Macam sasak jua ku tu OTW nya dari tadi. Then ku cakap rah owner atu “Eh yakah, dari pukul 11 pagi jua ah durang OTW atu, dari mana kan durang atu, dari Miri kah atau Limbang kita meminjami kem ani”. Ketawa tah pulang owner atu, aku atu sariusss.. nda tia ia kan faham aku atu being sarcastic, eeehh bagi malas orang tuha-tuhanya ani, if understand, lovely. Malas tah ku melayan lagi the owner atu. Inda jua ku dapat marah berabis sal kami minjam kem for free jua kan. Nada keraja di buat keraja lagi, angkat meja, susun kerusi dalam rumah. For me, aku prepare awal-awal lagi so that esuknya nda payah lagi kan berkeraja sal esuknya I know banyak kan di buat lagi, susun kerusi di luar, setup meja, mengarahkan catering lagi and so on.

At 5:30pm datang tia kem aahhh (inda plang exactly 5:30pm.. hehe) sekali ku liat pickup durang atu alamatnya dari Manggis Dua, heran jua ku tu, apa jua jauhnya dari Manggis dua ke sini, inda sampai 20mins bah, ani sampai 7 jam. Ku tagur tia driver pickup atu.. “Mas, kamu ambil kem ini di Miri kah?” ketawa tia lagi driver atu, rasa kan ku angkat basi kem atu and ampas kan kedia, bakal saja aku ani nada power mcm dlm movie HEROES atu hehe… Selesai udah satu kes. So datang tia sis ku ani membawa ayam and sausages. Suruhnya ku marinate the chicken untuk BBQ tadi. Pikir tah belinya chicken wings, panya whole chicken, aduhh.. paksa potong2 lagi ayam ani. Mun sekong dua nda apa, ani ada dlm 7 ekor. Inda apa lah, potong saja tia. Abis ku potong ayam and marinated the chicken, mandi.

At 7pm, start masang api rah tempat menyalai. Amah ani sibuk tah jua menerikah pakaian, inda ia kan tahu banyak lagi kan mengoreng di bawah atu. Macam malas tah ku melagau ia, biar tia ia menerikah dulu. Apa lagi, aku tah mengoreng fish balls and fish nuggets sambil menyalai ayam, gila eh. My mom inda ada di rumah, ke rumah kawannya ngantar barang untuk balasan ke lelaki, kira ia suruh kawannya nyusunkan and buat bunga2 lah tu. So aku tah plang jadi amah ani. Tapi inda apa, memasak is my professionalism, eseh. (luruskah tu ejaanku hehe)

Oh yeah, today panas brabis kali ah.. hari ani aku mandi 5 kali sehari. Pagi, tgh hari, ptg pukul 3, pukul 6 and then tadi lapas menyalai pukul 10pm. Oh man, tadi tgh ari atu lah paling panas, baru keluar kajap, berpaluh tia. Banyak kali dusa ku ah tapi inda jua, bukan aku sorang pi yang lain jua, my friends pun jua, cousins pun jua.. (kira nda mau ngakun bnyk dusa la tu, cover la sikit beb) wawawawa..

Bah tdur ku dulu, really tired n exhausted ni, alum lagi esuk.. ngaleh berabis nie.. chowwss… 🙂

DepressinG

Posted in Depressing, Migraine, Stress, Tired on July 30, 2007 by Jablaii

I have nothing to post here, i am so damn tired and I got a major migraine, plus I have to finish my other website too. Argghh.. stress eh. I can cope working under pressure but now I just don’t understand why i can’t cope with all this pressure. It is too depressing.

I need a rest..

Oh i just realised, the other day when i got a shoulder and a neck pain, it was not because of me playing the golf but it was because of me sitting in front of the computer for 5 hrs straight continuously without taking a break. See how computer can cause you a problem.

I need a rest.. seriously.. arghhh darn, its raining outside, heavily rain. Now I can’t watch CSI:NY cos Astro wont be showing if its raining.. arrgghhh.. tambah lagi stress nie..

Btw guys, my lyrics menu will be updated this week.. just keep on browsing my blog and click the “lyrics” menu button..

I seriously need a rest.. I’m goin to wonderland.. awaaaaaaaaayyy~~

ZZZzzZZZzzzZZzzzZZzz

Wednesday

Posted in Food, Jagong, Related, Tired, wedding on June 27, 2007 by Jablaii

Its 2:18am and Im not sleepy yet. I feel like I don’t wanna go to KL tomorrow cos I’ll miss so many events on this week especially my friend’s masquerade birthday party tomorrow, i mean later tonite. Sorry guys, i don’t intend to ditch ya all but it’s a MUST to go there and also I’ll miss my nephew’s berbedak and wedding. I dont wanna miss that, its like once in a life time, bukannya dapat ia kawin lagi and its like a reunion bah with all my long lost friends. I could say NO to my sister but i dont have a choice. Family is my first priority baru tah my friends.

I went to my nephew’s house just now and to my suprise ada birthday function going on there, tarus-tarus lagi tu kana suruh makan. Everyone was there except Fauzi and Wardun. The Wijaya and DPMM team pun ada di sana, not all lah but sorang dua atu lah hehe.. Then abis makan, berkaruki tah ku but i wasn’t in d mood kan menyanyi cos ntah ah. Then ku bawa main ping pong with jembo’s uncle and Salleh. Menang kami atu, baru ku puas ati. Then inside the house, we played UNO and the girls main congkak and Sudoku. Our game of UNO, who lose, he/she mesti duduk arah pelaminan and kana badaki ke muka hehe.. luckily aku menang saja. At 12 midnite, balik tah ku and went straight away to the airport to pick my sister from Singapore. Sampai rumah, mandi and packed sedikit saja dulu cos i dont know what to bring at KL. In My mind i was thinking of burger king plang saja, the mushroom burger.. slurpss and Sushi, tepanyaki.. slurpss.. can’t wait for that too.. oh oh.. and KFC, A&W, Pizza Hut.. Damnn!! cana tah kan diet nie mun kan makan fast food saja.

Erkss its 2:40am now and im not done yet with this blogging thingy. I should be going now. To Hasza, Happy Belated Birthday and to the Jagongianz, have a nice day and ampiti ku dih the food ah, put it in the esbok esp the seafood ah, aku mau jua..!!! and to my nephew, uncle ucapkan Selamat Pengantin Baru. Semoga berbahagia selalu hingga ke akhir hayat. Aminn.

Tired

Posted in Related, Tired, wedding on June 26, 2007 by Jablaii

FRIDAY
After friday prayer, i went online and surfed at airasia.com website and booked the ticket to KL there. But after i entered all the details and going to the final procedure, it didnt proceed. Aku minta advice from my friend, Hasza and she said better checked with the air asia travel agent if durang dapat my booking atu, takut-takut jadi double booking meaning double pay lah tu. I try to call them up tapinya inda berjawab, sampai ku aga ke sana, rupanya the office closed at 3pm. Wasting my time saja. Then I called the air asia travel agent di Malaysia and asked them if they have my booking. Luckily nda ada. Baik jua, mun inda menanggis eh.. double pay.

SATURDAY
10am went to Megaborneo to check if the price is sama macam yang dalam internet. But they were close jua, pedah eh. Ngaleh saja ku ke sana.That nite I went to my nephew’s house. Macam-macam acara on the berjaga-jaga nite. I lost the Dart tournament, lost the Sudoku game (i dont even know how to play that game, so kes antam-antam, kalah jadinya) and banyak lagi game yang ku lost, malas ku tulis semua di sini, bagi malu saja. Kalau menang, baik jua, ada jua kan di bangga kan. Aku tidur at my nephew’s house. We stayed up sampai 3am, main lotto hehe.. nada lah. Saja bercerita-cerita..

SUNDAY
Had to get up early, as usual, sibuk mendangani menyusun kerusi, meja and everything lah, typical lah tu. At 1pm guests are coming. All my friends like Madi, Yusmin, Wardun, Mini, Fauzi, Najib and the rest came. Its like a reunion for all of us again cos Me, Subhi (yang kan nikah hari ani), Wardun, Najib, Fauzi and the rests used to hangout together. Semua berkumpul dalam bilik Subhi, joking and makan sama-sama macam dulu.

At 2:30pm rombongan kami bertulak ke rumah pengantin perempuan di Kg Danau, Telisai. Kami mengunakan bus, siuk kali ah pakai bus atu ganya lambat kan sampai. Setengah Jam bah sampai di Tutong. Then the girls membawa barang-barangan hantaran and then Si Jembo (Subhi) kena suruh masuk. Di pendekkan cerita, Si Jembo di nikah kan dengan isterinya.

Tepat pukul 4:25pm dengan rasminya si Jembo sudah menjadi laki orang. Inda tah lagi niee ia berulah macam dulu-dulu hehe.. hopefully he’s not reading this..

5:00pm majlis berbedak di rumah pengantin bini.. then at 5:30pm baru tah rombongan kami balik ke rumah pengantin laki-laki. Then at 7pm baru tah berbedak di rumah Jembo lagi (Only for the family SAHAJA). Then makan.. then kami semua pengsan, ngaleh.

I went home at 8:15pm.. then sampai rumah, mandi and then solat. Online kajap, check what’s going on, then rasa kan pengsan.. and at 930pm aku sudah pengsan.

Bayangkan betapa letihnya saya pada waktu itu.. NGALEH kali ah..