Archive for the Horror Category

Suster Ngesot Scene Shot

Posted in Horror, movie, Scene on June 14, 2007 by Jablaii

 

Dvdnya ada sudah berjual rupanya di sini, boring eh. I just wish this movie main di cinema di Brunei. Baru siuk, meriah and scary especially meliat this movie with a girl, gerenti berteriak berabis durang tu.. err.. or aku yang berteriak kali.. hehe..

Im sure you guys sudah meliat the movie trailer di bawah ani kan. But ada some scenes yang ada kana censored, yang tidak kena mainkan dlm movie ini. So ini lah sebahagian scene shot dari filem Suster Ngesot.. ( teringat ku kan si Roseh ia mengusut arah ku tadi di msn, so i told her nanti ku buat movie cerita seram “Roseh Ngusut” hehehe.. )

Screen Shot From the Movie “Suster Ngesot

scenec.jpg

scened.jpg

scenea1.jpg

sceneb.jpg

scenee.jpg

Roseh, jangan ngusut saja, krg mcm di atas you ah but different style plang tu. You will be wearing pink, crawling like the picture above with a flower in your mouth hehe.. does that ring a bell?? ding dong.. hahahahahaha

 

 

 

 

Advertisements

Horror Movie

Posted in Horror, movie, You tube on June 13, 2007 by Jablaii

Suster Ngesot

susngesot.jpg

Synopsis:

Vira (Nia Ramadhani – Bawang Merah, Bawang Putih. Hikmah 3), seorang nurse bersahabat dengan Silla (Donita) yang juga seorang nurse yang seksi. Dari Bandung mereka ke Jakarta untuk melakukan tugas mereka. Slla berkenalan dengan Mike (Mike Lewis), mahasiswa dari Australia yg ada di Indonesia.

Vira dan Silla tinggal di sebuah bilik di asrama yang sudah tutup hampir 20 tahun. Kononnya bilik tersebut penuh dengan misteri. Vira kemudian bertemu dengan Mak Saroh, seorang tukang cuci yang banyak tahu tentang bilik itu. Menurut Mak Saroh, ada seorang nurse cantik bernama Lastri Sulistia meninggal di sana 20 tahun yang lalu. Dia di bunuh oleh kekasihnya, dokter Herman yang kedapatan berselingkuh dengan Mila, sahabat Lastri. Dalam keadaan panik, Lastri pun di bunun dan di kubur di dlm tembok bilik tersebut. Setelah bilik itu di buka kembali, hantu Lastri menjelma sebagai “suster ngesot”, keluar untuk membalas dendam kepada doktor Herman dan orang-orang di asrama yang melakukan perselingkuhan.

Vira yang selalu mendapat firasat jika akan terjadi pembunuhan mencuba memberitahu Silla dan Mike, tetapi mereka tidak peduli. Malah, Mike dan Silla diam-diam menjalin cinta. Perselingkuhan terjadi, hingga Vira mendapat tahu bahawa korban seterusnya adalah Mike. Saat suster ngesot mula menyerang Silla, dia mengakui kesalahannya kepada Vira namun suster nesot tetap juga mengejarnya. Vira segera mengadukan hal ini kepada Mak Sharoh, Namun sesungguhnya Mak SHaroh telah meninggal dunia sepuluh tahun yang lalu.

Apakah Vira, Silla dan Mike terlepas dari kejaran suster ngesot??? saksikan sama-sama sedutan dari cerita SUSTER NGESOT..

I really wanna watch this movie. This movie was released last month in Indonesia. I hope this movie main di Brunei, if not, paksa tah tunggu dvd or vcdnya berjual di kadai nie. I read on some articles in the website, this movie was banned from Malaysia. I dont know why. Maybe ada sex scene hehehe..