Archive for December, 2007

December Collection Part 2

Posted in December, Download, Indon, MP3, music, Songs, Top Indo Hits on December 29, 2007 by Jablaii

Sup guys, as promise, i now post some of the latest Indonesian songs. Oh i forgot to tell you guys, previously my 4shared account was deactivated or banned but anyhow they’ve activate my account back, so you can now download again my song. Happy downloading and sorry for the inconvenience

  1. Ajai feat KrisdayantiPerlu Kamu
  2. AntiqueTak Ingin Bercinta
  3. Ari LassoMana Ku Tahu
  4. CoinTak Semudah Kata
  5. DOTBelahan Jiwa
  6. Five MinutesSalah Apa
  7. FreaziaCinta Mati
  8. Ian RadjaSeharusnya
  9. IhsanMengapa Harus Dia
  10. KalilaPercayakan Aku Di Hatimu
  11. ManusiaLuka Hati
  12. Matta Band Feat Erwin Gutawa RockestraKetahuan
  13. OST MedleyMedley
  14. NemoAku Pergi
  15. NidjiJangan Lupakan
  16. North (Utara)Lelah Langkahku
  17. PandawaTak Sepenuh Hati
  18. Perment Sendiri Itu Indah
  19. RossaAyat Ayat Cinta
  20. September BandTakkan Hilang
  21. Staccato BandBintang
  22. The TitansSetia
  23. VagetozKehadiranmu
  24. Yovie & NunoMenjaga Hati

Guys Nite Out

Posted in afro wig, Gadong, jagongs, KTM, Mr Frosty, NBT on December 27, 2007 by Jablaii

Mana kan tahan kan selalu mendengar girls nite out saja, so this time its guys nite out baby.. . Actually that nite i rejected banyak offer from me friends. My friend, Wira kan bawa aku meliat wayang AVP but i had to ditched him cos Alien and Predator just wasn’t my thang. Next i have a function at my nephew place at Tutong and i didn’t go there cos i still feel tired. Banyak lah my friends kan bawa aku jalan ani but this time inda ku dapat say no to them cos its the only right time ku dapat berjaur nie and lama udah inda berjaur with the jagongs guy

Ahha took me from my house and meet the other guys at the Rizqun hotel lobby. Then as usual, inda tau kan ke mana nie, typical of us. Inda ulah nie, di Brunei ani, inda tau kan ke mana di aga. So we decided to had our dinner. At first kan ke KFC Kianggeh, but inda jadi sal ujan barai-barai, then kan ke MOD di Jerudong, udah otw ke sana, inda jadi. Last-last ke KTM, Jerudong. Met si Ayu and her bf di sana. We then ke komunis, awal-awal atu aku kan turun ke komunis pakai afro wig si ahha, but inda ku jadi, bagi hawar wang..

Lapas dari sana, we then ambil si gdep, birthday boy. My planned was to bawa round2 saja di Taurean Gdg ah then ntar ia balik since rumahnya ampir jua bah hehe.. pi bagi kasian jua sal midnite mlm atu ia bday.Christmas eve inda berapa happening di Brunei, of cos lah we dont celebrate Christmas. But from what i heard banyak pulang party going on di Brunei during Christmas eve. The only tempat happening on the Christmas eve was at the NBT, Gadong where Mr Frosty and geng, santa and the deers ada di sana. Eh liat saja picture di bawah ani..

GNO GNO GNO

Guys Nite Out Guys Nite Out guys nite out

At first durang the geng suruh aku turun pakai Afro wig lagi but maas tah ku, bahapa kan memalukan diri sendiri, kalau berdangan, mana aja nih. So si Ahha tah makai aja Afro Wig ah. And mlm atu ketawa berabis ku meliat ia makai Afro wig ah, kreta melintas pun jalan perlahan and meliat si Ahha ani. And ada this father yang membawa anak-anaknya yang gauk atu tarus tunjuk arah si Ahha and cakap “Bowh bowh tu tu.. cuba liat rambutnya tu..” something like that lah.. ketawa tarus ku and i said to si Ahha “Macam badut ko ah, semua urg meliat kau” tarus eh di buka wig nya atu hahahaha.. bergambar tah kami di sana mcm artist badut sal si gboi pun makai wig atu.. ehh liat saja picture bawah ani… krg ku berceta lagi.. kan meliat Amazing Race Asia 2 ku dulu..

okay, abis udah ceta ARA2, sambung ceta ku.. lapas dari sana, kami melepak rah d Fountain cafe, kan nunggu midnite la di sana kn celebrate si gdep punya bday, small surprise la.. then kejumpahan si khairul, ex-jagong. By midnite, the waitress membawa mini cupcake sama candle for gdep, menyanyi tah kami beramai-ramai epi besday dengan layunya sal sorang2 dah low batt. At 1am, balik tah kami.. bersuraaaaaiii… aku balik, tarus liat dvd, movie marathon lagi, alum abis ku meliat dvd anie..

Till then.. oh yeah esuk ku post lagu-lagu baru dari indonesia, see ya..

23rdDecember 2007

Posted in chelsea, Jablaii, Jame mosque, Nikah, Pictures on December 26, 2007 by Jablaii

Last nite i went to sleep around 4am sal meliat Chelsea main bula, i only watched masa Chelsea scored 1 goal against Blackburn. Masa 2nd half, tertidur tia ku, inda ku sanggup meliat sampai abis the match, till now i didnt know what was the result.

I had to wake up early cos by 8am kami mesti di Masjid Jame’ udah, just to make a last minit arrangement di sana, checking on the caterings and menyimpan campur. I went there at around 8:30am. The groom’s family ada di sana sudah. The Invitation was at 9:30am – 10am. Guests datang around 9:45am. Luan banyak tangga wah di masjid atu and paksa lari ke satu tangga ke satu tangga to menyambut tetamu. Last-last nah paksa berlari ke main entrance door yang kan menuju ke tempat nikah atu and greeted the guests. In the end, I had to turun ke bawah arah vip room to sign a document as a saksi for the nikah thingy, yes me and my brother were the saksi while my eldest brother was the wali for my sister since me dad passed away udah.

We had so many guests yang datang on that day, it wasn’t as expected as we thought cos we counted ppl will come like 150 – 200 but ramai eh, more than 300 guests datang including the VIP guests.

I have captured pictures before the nikah but during nikah inda ku terambil pictures cos i sat near the groom and the imam as the saksi for the nikah. Inda apa, our photographer, Eyan ada masa atu ambil pictures.

Congratulation
Congratulation to my sis and her hubby for their Nikah day

nikah3.jpg fountain.jpg masjid.jpg

Continue reading

21st December 2007

Posted in Busy, Mandi Berlawat, Menerima Berian, Pictures on December 26, 2007 by Jablaii

Today is the day, its the event of my sis menerima berian. I slept around 3:30am last nite cos i had to clean up my room. Why do I have to clean up my room, for some reasons was all the balasan (hantaran) was in my room, all of it and I am sure everyone will go inside my room to have a look at it and I also like my room to be clean, inda sedap mata memandang kalau bilik inda bersih ani.

And so I woke up around 930am. Move the cars from our garage to my neighbour house and compound. Macam bila ku masuk ke dapur, ku liat jam atu kan pukul 9am kan, mcm ku pikir jam di dapur atu salah, i went to the living room and check the time sana and its the same jua kan pukul 9am, rupanya aku salah meliat time tadi atu.. chet..!!!

Lapas memindahkan kereta, a pick up came membawa kem lagi cos inda cukup kem kami atu. But yang buat ku geram ati atu was when they didnt bawa kerusi and meja jua. Logically if someone menyewa kem, meaning mesti ada kerusi jua. Marah ku atu, tarus ku call Manager (censored) restaurant and marahi ia, he apologizes to me and will arrange it for me ASAP. By 1pm baru tah kerusi atu datang. The jemputan starts at 3:15pm and the rombongan lelaki datang at 4pm. Oh yeah, our side inda ramai cos only family, relatives and close friends saja yang invited.

just click on the thumbnails below to enlarge the pics

nephews tetamusis friends

tetamu lagirombongan dtg tetamu frm lelaki side

menerima berian menerima berian aunt halimah and Ida

I was glad the function was over but yet another 4 more functions lagi akan di adakan, which was the akad nikah held at Masjid Jame last Sunday, 3 more functions will be held next year early Feb which is the malam berbedak, bersanding and malam ambil-ambilan. Stress lagi but luckily the bersanding and malam ambil-ambilan bukan di adakan di rumah, inda jua sibuk berabis.

Habis function menerima berian atu, my foot were hurt, antah macam gaut saja, luckily my sis punya penganun, we called her babu, urutkan my kaki. Alhamdulillah baik jua sikit but still ingkang-ingkang berjalan.

SATURDAY NIGHT

Last weekend, my cousins and relatives datang ke rumah, as usual, berkaroake, main binggo and bershisha. No, we didn’t berjudi cos the kids ikut jua main lotto. And the reason why we brought the kids main bingo was to make it more merrier and whoever got all the numbers or won, he/she will be given a presents during the ambil-ambilan nanti. There will be more games for the kids as well. Inda banyak gambar ku ambil, cos inda cukup mem card hehehe…

shisha
Durang ani bershisha depan pintu masuk.. hehe antam tah kamu
karuki
The kids were having fun while berkaroake lagu Pudar from Rossa

20th December 2007

Posted in Busy, hantaran, Menerima Berian on December 26, 2007 by Jablaii

Hey hey.. look who’s back, i am back.. lol.. inda wah, its been a week inda ku update my blog ani due to my sis menerima berian and akad nikah, so i guess many of u knew that i was busy last week. bah, let me update me blog a quick one cos i don’t wanna miss CSI: Miami later showing at 10pm, channel AXN, Astro. (buleh complete juaaa.. hehe ) after that I will do the Movie Marathon again, di malam dua dvd saja ku meliat cos i was sleepy, inda ku sanggup lagi kan berjaga.

Everyone was busy preparing for my sis menerima berian which is esuk tu eventnya. sorang-sorang dengan tugasan masing-masing. Kem hari ani jua urang memasang, Aku apa tah lagi, membungkus chocolate bertingkat-tingkat which me and my sis yang decorate sendiri, cawir but lawa hehehe.. also I wrapped the fruit basket yang my sis decorate sendiri, aku tau membungkus saja. Then me and my sis-in-law had to stayed up till 3am pasal numbur-numbur untuk hantaran atu alum bergunting lagi.

pasang kem
Memasang kem
Decorate tangga
Decorate tangga kamu??
yasmin naleh
Isn’t she cute..?? she’s tired helping her rents decorating the stair
bungkusan
The fruits basket and the chocolates gift that I wrapped

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Posted in Aidil Adha, Haji, Islam, Korban, Mekah on December 19, 2007 by Jablaii

Setiap 10 Zulhijjah tahun hijriah, umat islam di seluruh dunia akan menyambut Aidil Adha atau lebih di kenali sebagai Hari raya Korban.

Hari raya Aidul Adha juga dikenali dengan Hari Raya Haji kerana diperintahkan juga di dalam bulan itu umat Islam yang mampu untuk menunaikan Haji ke Baitullahil Haram. Haji pada segi bahasa bererti menuju sesuatu tempat suci. Dari segi istilah syara’, Haji bererti berziarah ke Masjidil Haram (Kaabah), melakukan wukuf di Arafah dan sa’I antara Bukit Safa dan Marwa dengan cara tertentu dalam waktu dan niat yang tertentu.

Kaabah

Berkumpulnya kaum muslimin dari berbagai bangsa dan bahasa, yang berlainan rupa dan kulit di suatu tempat (Makkah) menjadi gambaran berkumpulnya manusia di Padang Makhsyar di akhirat kelak untuk menerima hisab bagi setiap amalan yang dilakukan di dunia.

Hari raya Aidul Adha juga disebut Hari Raya Qurban kerana ianya mengingatkan kita kepada peristiwa perintah qurban Nabi Ibrahim ke atas anaknya Nabi Ismail di dalam menunaikan perintah Allah s.w.t dan kesabaran anaknya Nabi Ismail a.s menjalani perintah Allah s.w.t yang disebutkan di dalam surah As Saffat, ayat 102 – 103:

Maka tatkala anak itu sampai (pada umur sanggup) berusaha bersama-sama Ibrahim, Ibrahim berkata : “Hai anakku, Sesungguhnya aku melihat di dalam mimpi bahawa aku menyembelihmu. Maka fikirkanlah apa pendapatmu.” Ia menjawab : Hai ayahku ! kerjakanlah apa yang perintahkan kepadamu, Insya Allah kamu akan mendapatiku termasuk orang-orang yang sabar.”

Di dalam melaksanakan perintah itu Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail telah menyerahkan diri mereka sepenuhnya di dalam melaksanakan perintah Allah sehingga dengan kurnia Allah yang Maha Penyayang, Allah telah menghantarkan seekor kibasy untuk menggantikan Nabi Allah Ismail yang juga disebutkan di dalam Surah As Saffat, ayat 106 – 107:

“Sesungguhnya ini benar-benar satu ujian yang nyata. Dan kami tebus anak itu dengan seekor sembelihan yang besar.”

Di dalam surah Al Kauthar, ayat 2 Allah telah berfirman:

“Maka dirikanlah sembahyang kerana Tuhammu dan sembelihlah (qurban).”

Di dalam mentafsirkan ayat tersebut, Al Bajuri berkata : ” Bersembahyanglah engkau itu adalah sembahyang Aid, dan sembelihlah Udhiyah (kurban), membina diatas semasyhur-masyhur qaul (pendapat) bahawa yang dimaksudkan dengan sembahyang adalah sembahyang Aid dan dengan Nahar adalah menyembelih Udhiyah.” Iaitu lebih dikenali dengan nama Aidul Adha.

Selamat Menyambut Hari Raya Adha to all my friends and viewers around the world

SoLi.. SoLi

Posted in Busy, Hectic, Nikah, Soli, wedding on December 19, 2007 by Jablaii

Hey.. sorry for not updating me blogs.. duh~ as if you guys interested jua.. haha..

Neways I’ve been busy since last week preparing for my sis menerima berian and nikah this week.. oh shoot, its 2 more days to go. I’ve been very very busy and i don’t even know apa yang ku busy kan atu hehehe.. eh ada, like rite now i am cutting the heart shape yang ku designed for the hantaran numbers. Lawa kali ah ku designed, mesti ku muji diri sendiri sal stress ni masa ani, banyak lagi alum bergunting. The balasan hantaran ada dalam gangsa and i just cut 2 numbers.. way to go jablaii.. 24 numbers to go.. @#$*#.!!

oh yeah and last Sunday i sat for the BMR written test. The questions was so easy, i mean i’ve read the malay part of the Acts and penal code for BMR but yang keluar soalannya was in English. Ok jua lah soalannya atu, i dont want to be over confident dulu cos maybe bukan aku yang durang pilih. It was more than 100 orang sat for the test atu..

I will update more latest songs after my sis nikah. Her Big wedding will be next year so it will be hectic day and month for us again Next January 2008.

To my friends yang balik-balik kan bawa ku melepak atu, sorry inda dapat join you guys cos i have better things to do at home rather than melepak hehehe.. I will join you guys melepak nanti, okay? hope you all understand.