Archive for the ada ada saja Category

Ada-ada saja

Posted in ada ada saja, Nada, Tired, Wordpress on September 3, 2007 by Jablaii

I have many things to story-story you all but i just dont feel like blogging today..

first my knee cap hurts, macam nilu rasanya.. i knew my ligament fractured again cos the other day i knocked my knee cap on a chair and my knee cap ani macam tersasar, kali terduduk ku ulehnya and inda ku dapat berjalan until ku luruskan semula knee cap ku ani *OUCH* (actually i’ve had a fractured ligament b4 when i was way back in UK and my knee cap pernah tersasar menyiring)

Then lately i have been insomniac, I can’t sleep well or should i just say, i couldnt sleep. Timing for my handsome cuttey chubby sleep is always after 4am and had to get up early, then the next day i will either get migraine or just a headache, surprisingly i didn’t feel sleepy at the afternoon, weird huh..

And everytime lapas bangun tidur, my back would hurt very very bad especially at my pinggang belakang. Mesti ku bawa duduk dulu before bangun dari katil, then baru ku buat a light stretching..

Ada-ada saja wah penyakit ani but what to do, atu kira dugaan dan cobaan dari yang Maha Esa dan kitani mesti menerimanya dengan Redha, bukan kan menyumpah dan mencacinya..

Macam ani wah, kamu sudah buat planning atau membuat acara yang besar-besaran pada hari minggu, tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya merosakkan rencana kamu, gerenti some of you guys menyumpah pulang tu, mencaci, ngucap paloi lah, buduh lah, sial hujan ani, atu kira kamu menghina rezekiNya sebaliknya kitani patut syukur nikmatNya. Sepatutnya cakap Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi menurunkan hujan. Karang kalau nada hujan, panas hari and kemarau jadinya bumi kitani ani, sibuk tia masing-masing kan sembahyang hajat minta turunkan hujan.. inda ja?

bwoh berceramah aku ah.. hehehe.. jangan marah..

Bah saya nak berundur diri dulu.. hujan turun lebat dan berguruh, rusak karang modem ku ani, 3 kali modem dah bertukar atu pun kali ke tiga berbayar modem B$100, mahal youuuuu.. aku tak nak berulang kali ke dua lagi.. chowwssss