Archive for the movie Category

Love Song

Posted in Album, Download, Indon, Jablaii, love songs, movie, MP3, music, Music Video, Songs on April 16, 2008 by Jablaii
Love Songs
  1. Acha – In The Name of Love (Ost In The Name of Love)
  2. Alena – Hati Yang Bicara
  3. Angkasa – Putuskan Aku
  4. Arjuna – Sumpah Demi Cinta
  5. Bro – Seharusnya
  6. Cassanova – Terluka
  7. DAN Band – Masih Setia
  8. Elang – Jangan Akhiri Mimpiku (JAM)
  9. Elven – Semua Tentangmu
  10. Gita Gutawa feat Dafi (AF6) – Dua Hati Menjadi Satu
  11. Gueva – Cinta Seadanya
  12. Harrie Frenz – Penghayal Cinta
  13. Hazami – Kata Cinta Madah Dusta
  14. Ihsan – Bertanya Dalam Hati
  15. Keyla – Tempat Berbeda
  16. Kristal – Sejenak
  17. Lobow – Jadi Diri Sendiri
  18. Merpati Band – Bintang Di Hatiku
  19. Michael Says – Bagai Lilin Kecil
  20. Motion – Tuk Sekarang Dan Selamanya
  21. Naff – Rahasia Hati
  22. Namb – Abadikan Cinta
  23. Notch – Permata (Ost Cintaku Forever)
  24. Peribumi – Untukmu Yang Terindah
  25. Pilot – Mutiara Hati
  26. Polaris – Ku Maafkanmu Karena Cinta
  27. Repvblik – Biarkan Ku Melihat Surga
  28. Sabila – Terlalu Cinta
  29. September Band – Tersenyumlah Dunia
  30. Sherina – Jalan Cinta (Ost Ayat-ayat Cinta)
  31. Signy – Di Hatiku
  32. Simple – Ku Ingin Kau Tahu
  33. Sunrise – Kau Selalu Di Hatiku
  34. Umbu – Cinta Terindah
Click Here or Here to download the songs above.

Gita Gutawa Feat Dafi (AF5)

Posted in 2008, Cornetto, Dafi, Gita Gutawa, Lirik, movie, music, Music Video, Songs, You tube on April 7, 2008 by Jablaii

Dua Hati Menjadi Satu

Na na na na na na
Na na na na na na

Sejak melihatmu
Ku jatuh hati padamu
Saat mengenalmu
Semakin ku ingin kamu

Maukah engkau menemani aku…

Hari ku indah
Dua hati kan bersatu
Hari ku indah
Dua langkah menjadi satu
Andai aku dan kamu
Bersama selalu

Na na na na na na
Na na na na na na

[Dafi:]
Saat kau menatapku
Aku jadi salah tingkah
Kau genggam tanganku
Berdebar debar jantungku

Maukah engkau Menemani aku…

Hari kuindah
Dua hati kan bersatu
Hariku indah
Dua langkah menjadi satu
Andai aku dan kamu
Bersama selalu

Dan bila kau tak ada
Mengapaku memikirkanmu
Apakah engkau juga
Memikirkan aku

Hari kuindah
Dua hati kan bersatu
Hariku indah
Dua langkah menjadi satu
Andai aku dan kamu
Bersama selalu

Na na na na na na
Na na na na na na

Andai aku dan kamu
Bersama selalu

Na na na na na na
Na na na na na na

Sejak melihatmu
Ku jatuh hati padamu
Saat mengenalmu
Semakin ku ingin kamu

Hitman

Posted in Cinema, Hitman, movie on November 23, 2007 by Jablaii

 

hitmanOk this movie is a MUST to see in my list. It has been playing in the cinema already since yesterday but i didn’t go. Damn.. i really wanna watch this movie.. I have been playing this game lama sudah di PS2. Siuk brabis… ada lagi tu ia di twin towers, but not sure dalam this movie ada kah inda sampai ke twin towers ah..

Soooo… anyone?? bawa aku pleaseeeeee… sendiri bayar ticket lah and oh sendiri beli minuman, i just need a ride ke cinem.. tee heee heee… and u never know you might end up staying with me at the Palm Garden Hotel.. kan kan kan.. and this only apply to all ladies.. *hint to Roseh* ahakz..

D Cinnamons – Selamanya Cinta

Posted in D Cinnamons, Download, Indon, movie, MP3, Music Video, Selamanya Cinta, Songs, Soundtrack, VIDEO, You tube on September 1, 2007 by Jablaii

D Cinnamons dengan lagunya Selamanya cinta adalah salah satu movie video untuk soundtrack movie Cintapuccino.

Cintapuccino

Posted in cintapuccino, Indon, movie, Trailer, VIDEO, You tube on September 1, 2007 by Jablaii


cintapuccino.jpg

Cintapuccino adalah sebuah filem remaja indonesia yang di arahkan oleh Rudy Soedjarwo. Kisah cerita ini adalah mengenai seorang gadis remaja bernama Rahmi yang telah jatuh cinta dengan seorang jejaka bernama Nimo, sejak dia kecil hingga dia masuk college. Cinta Rahmi tidak di ambil endah sehingga dia terpaksa mengambil keputusan untuk melupakan Nimo dan memulakan hidup baru.

Tetapi apabila Rahmi sedang bersedia untuk berkahwin denagn Raka, Nimo datang dan menyatakan kasih sayang dan cintanya terhadap Rahmi. Selama ini Nimo mempunyai perasaan sayang
terhadap Rahmi. Pengakuan Nimo membuat Rahmi bingung.

Siapakah dia pilih, adakah tunangnya Raka atau jejaka yang dia sudah lama suka, Nimo? Saksikanlah cerita selanjutnya di bioskop berdekatan.

 

Kayangan

Posted in kayangan, movie, Trailer, You tube on August 5, 2007 by Jablaii

One of the latest movie from Malaysia, Kayangan. Mengisahkan apabila dua dunia menemukan seorang gadis desa dan seorang putera raja, “Kayangan” bermula. Melalui satu kejadian di luar jangkaan, takdir menduga dua insan berlainan darjat dan kedudukan. Tengku Amir menerajui dunia korporat di kotaraya Kuala Lumpur (dibintangi oleh Teuku Zacky Azwar bintang sensasi Indonesia), manakala Maseira, seorang graduan yang terperangkap dengan idealismenya sendiri (dibintangi oleh bintang popular Nur Fazura Sharifuddin).

kayangan.jpg

Dari kejadian yang tidak disangka, Maseira didedahkan kepada dunia metropolitan yang serba mencabar, apabila menerima tawaran bekerja di syarikat keluarga Tengku Amir. Perubahan persekitaran yang begitu mendadak menyaksikan Maseira cuba menyesuaikan diri tanpa mengkompromikan pendiriannya. Walaupun bibit-bibit cinta mula menular, tetapi Tengku Amir dan Maseira terpaksa memendamkan perasaan….tetapi, kerana apa?

Filem ini akan di tayangkan di bioskop atau panggung di bandar-bandar anda pada 9hb Ogos 2007. Saksikanlah trailer movie Kayangan

Selamanya

Posted in Cinema, movie, Selamanya, Trailer, You tube on July 11, 2007 by Jablaii

SELAMANYA mengisahkan tentang seorang gadis dengan segudang masalah hidup yang muncul kembali di kehidupan mantan kekasihnya, lantas mengacaukan rencana pernikahannya.

Lelaki itu adalah Bara. Bara dan Aristha adalah sepasang kekasih di masa sekolah dulu.

Bara yang menyeret Aristha ke gaya hidup yang gelap. Namun, Bara juga yang menjanjikan cinta selamanya kepada Aristha. Bara adalah segalanya bagi Aristha.

Namun, Bara lantas lepas dari hidup yang gelap itu. Bara kini telah menjalani hidup baru, dan kehilangan hubungan dengan Aristha selama bertahun-tahun. Bara pun bertunangan dengan Nina, seorang wanita yang cantik dan seolah sempurna.

Nasib mempertemukan Bara dan Aristha kembali. Kondisi hidup Aristha sudah semakin parah. Bara merasa bertanggung jawab untuk memulihkan hidup Aristha. Bara pun mulai membawa Aristha ke jalan yang benar. Cinta lama bersemi kembali.Bara akhirnya harus memenuhi janji cinta setianya pada Aristha dulu: cinta sejati bertahan SELAMANYA

Watch trailer below:-

Akan di tayangkan di bioskop tanggal 19 July 2007