Archive for the Wordpress Category

Nada Mood

Posted in batuk, Jablaii, mood, Nada, Wordpress on November 8, 2007 by Jablaii

Sorry I have no mood to update my blog..

Been coughing very bad for the last two weeks sudah, makan ubat antibiotik udah, alum jua baik-baik lagi, 2 butul ubat batuk dah abis ku minum, still alum baik. Makan segala permint yang untuk melegakan kerongkong dan leher seperti Freshman, Strepsils, woods, etc.. tapi alum jua baik batuk ku.. esssshhh sasak ku.. udah jua ku beranti sigup for 6mths, kali datang tia batuk-batuk ani, essshh yatah memberi kan bersigup semula lagi nie.. ahakz..

Oh yeah.. if you guys tanya kenapa inda bawa ke hospital. My answer will always be the same, I hate hospital.. apa inda.. sudah tah tunggu berjam-jam, then ubat krg kena bagi tu.. ubat panadol sama ubat batuk.. yatah saja tu. I can get that medicine di kedai tambi belakang rumah ku bah, inda payah berque berjam-jam.. hehe

Aku berserah dan redha atas segala cobaan dan dugaan yang di beri oleh Allah S.W.T

Sabaarr.. Sabaarr… uhuk.. uhuk..

Advertisements

SicK MoDe

Posted in Beraya, Hari Raya, Jablaii, open house, Uncategorized, Wordpress on October 31, 2007 by Jablaii

Haven’t updated my blog yet, sakit ku nyamu. Its been a week now ku batuk-batuk saja. Any ubats ku makan, inda jua mengasi. Kan ke hospital malas ku jua, like i said, i hate going to the hospital. Actually nada mood ku kan memblog sal batuk-batuk ani wah. But because of my fans (eseh phewwittsss.. *prasan mode*) terpaksa ku jua memblog.. hahahaha..

let see what shall i write about:-

Last Sunday mengantar my brother ke Polis HQ for his Squad OC training.. heeee.. ku ada pic masa durang kana suruh berkawat, masa awal-awal masuk ke sana.. cawir bah durang kawat ah, apa inda alum berapa tahu how to kawat..

kawat

At this time at the kawat area lah we say goodbye to him. He will be staying there for 3 mths, inda balik-balik and another 6 months lagi durang kena antar ke singapore for further training. Kesian ia eh.. but its for his future lah atleast if ia kawin awal, aku inda stress, inda kena tanya bila aku kawin.. errkss ke situ pulak.

Lapas hantar my brother, me and my nephew beraya rah open house at Hj Rahimin’s house at Kiarong. I met my old friends di sana yang dari masa ku study di KL to the UK. Everyone is changing, semua berkahwinan sudah and ada 3-4 kids sudah then they asked me “where’s your wife? eh kawin kau sudah kah”? soalan bonus eh.. hehehe.. tarus ku ubah topic wah “eeh berapa udah anak mu” hahahaha

Then lapas atu we went to Niza nyit nyit open house. But before atu singgah ke kadai dulu membeli woods for my batukness, makin teruk wah. Then balik ke rumah time magarib, then after Isya, went to Isra house, open house lagi.. eeeeeehhh makin bunchit dah perut ani, open house marathon wah.

Monday :- jumpa client ku, asking for me buatkan online shopping website untuk durang punya company.

Tuesday :- Still coughing. Sibuk shopping kan barang-barang my brother yang di polis atu, ia minta belikan barang yang ada ia lupa membawa. Macam panas tengah hari atu, kan pitam rasaku, balik ke rumah then rehat kajap. At night, mengantar barang atu ke sana but inda dapat jumpa him, antar saja ke training centre.

Wednesday :- Still coughing jua. Malas kan berjalan hari ani and nada mood kan berjalan jua since batuk-batuk inda beranti. My mom ke hospital at 3-ish then balik ke rumah at 6-ish, tau-tau panya kakinya bercement cos of fractured bone arah kakinya. My mom told me selama kakinya bercement, selama atu tah aku yang masak di rumah. Like adoii.. like, cana ku kan buat keraja ku nie.. so ikut saja tah cakap my mom atu.

THE END

 

Saja

Posted in Saja, Theme, Wordpress on October 18, 2007 by Jablaii

Heeeee.. i like this new theme, its black and the fonts are big, senang di baca but ada yang ku inda suka bout this theme, it is narrow, cubatah wide sikit macam aku.. ekekeke.. and ku add new banner jua, eh inda plang new banner, i just edit sikit saja and one of my friend told me my wolf atu bida, inda nampak lawa hehehe.. malas ku kan lawa-lawakan.. biar tia mcm atu saja..

So as for now im gonna use this theme until ada new theme lagi and to mr wordpress (copyrite dari si Roseh nie) please make a new theme that is BLACK and can put TAGBOARD on the widget.. but most important is BLACK theme is a must, i love black..

Errr.. i was thinking kan move my blog ani to another site which is using my own domain name, macam dari hari atu sudah ku kan move but belum jua. Ada sudah ku buat but half way done hehehe…

Compilation Songs Part 7

Posted in Compilation, Download, Indon, MP3, music, Songs, Wordpress on October 16, 2007 by Jablaii
  1. Chandra – Sekali Lagi Bersamamu
  2. Chrome – Jangan Kau Pergi
  3. Element – Putihkan Hatimu
  4. Five Minutes – Bersalah
  5. Funkop – Yang Terbaik
  6. Julian Cely – Hanya Dia (Just You And Me)
  7. Juliette – Cintailah Aku
  8. Katabatic – Dewi Cinta
  9. Kunci – Hidup Hanya Sekali
  10. Laluna – Selepas Kau Pergi
  11. Lucky Wija – Untukmu Cinta
  12. Notch – Dua Dunia
  13. Repvblik – Jika Aku Mati
  14. Ressa Harlembang – Janji Putih
  15. SHE – Temani Aku
  16. ST12 – Ruang Hidup
  17. Ten2Five – Happy Birthday
  18. Two Triple O – Semakin Ku
  19. Wangsa – Cinta Tanpa Cinta
  20. Wilson Idol – Aku Tetap Milikmu

Jablai Berhari Raya

Posted in gastric, Hari Raya, Jablaii, Wordpress on October 16, 2007 by Jablaii

Raya Pertama : Went to visit my late father’s kubur, its like a tradition and a must on the first raya and during puasa. Then at noon our relatives came to our house. At that time jua we went to my cousin house (rumah sebelah jua ganya). I was really tired sal i slept for 2 hrs saja. At 3pm baru tidur for 30mins then my cousins sebelah rumah and other cousins came berhari raya, then we all went beraya to our neighbours sini. At night we went berhari raya at my family friend’s house, a Singaporean. They invited us for an open house (makan lah tu). Then at 830pm went back, friends and cousins came beraya at our house, K.O. berabis ku udah tu. At 1030pm went to my room then pengsan sampai 730am the next day

Raya Kedua : Went beraya at cousins place yang jauh-jauh sikit. Balik rumah before Maghrib prayers. At nite went out beraya with my friends to one of the jagong’s house, kena lagau makan at his open house. Then went to Tanjong Bunut lagi for a open house. The 2nd raya ani banyak makan eh, all houses i went to mesti ada makan but i didn’t eat banyak lah cos at that time my gastric came. That nite balik rumah, muntah saja ku, atu pun muntah masam-masam pait cos i have to muntahkan jua the acidic gas in my tummy.

Raya Ketiga : Not feeling well today cos of my gastric, I couldnt sleep well last nite sal my gastric. at 1pm me and my family went to my sis bakal mertua house, open house lagi, oh and i nearly dislocated my knee di sana, luckily aku laju-laju bawa duduk and meluruskan my knee. I didn’t eat sana cos of my gastric. Today all houses we went to ada open house but sayang eh i didn’t eat banyak. At night, i went to beraya at Rosmahwati @ Roseh house with my friends (Jagongs). Sampai sana tarus ku minta diet coke cos masa on the way to her house, my gastric attacks me, sakit berabis, Tuhan saja tau cana rasanya. Only Diet Coke saja yang dapat cure my gastric sekajap saja. Then balik rumah, gastric lagi and paksa ku muntahkan but herannya tadi ku makan at Roseh but yg ku muntah atu nada makanan but just the acid yg dlm my tummy.

Raya Ke empat : Orang sudah start keraja but aku inda keraja hari ini sal masih lagi gastric, tadi paling teruk lah gastric ku sampai ngampai di katil nda bergerak, but i still need to eat something or makin worse lagi. So i cooked bubur nasi for myself. Nada orang di rumah, my mom went out for a groceries shopping, my amah doesnt know how to cook bubur, so sendiri saja masak. At 5pm my friends came beraya at my house. So thats about it lah, malam aku di bilik saja ni nah updated my blog. Ada plang orang datang beraya di bawah but inda ku turun, not because malas melayan but my gastric ani wah, every minutes mcm kan muntah saja rasa ku. So i better stay in my room and upload lagu in my host. I wanna post new songs later in my blog 🙂

Oh yeah masih my neighbours di belakang bilikku ani main bunga api melatup-latup even sampai midnite masih jua main bunga api, aku happily meliat saja bunga api from my window.. its a free show, so i dont need to buy the fireworks lagi.. tee hee hee..

Selamat Hari Raya Aidil Fitri

Posted in Jablaii, Selamat Hari Raya, Wordpress on October 12, 2007 by Jablaii

Raya

Hey guys, just wanna wish you all a “Selamat Hari Raya Aidil Fitri, Maaf Zahir & Batin” . Ampun kan segala kesalahan dan kesilapan sekiranya aku ada mempost yang menyakitkan and menyinggung perasaan you guys. Its 4:02am on the 1st raya and yeah im not sleeping yet.. jadi kebiasahan sudah cos sahur time ani jua selalunya..

And talking bout raya.. uwaaaa abis udah bulan Ramadan, all the ghost, ghouls and spirits sudah kana lepaskan, bebas durang sudah nie.. uwaaaa.. makin resah tah ku nie.. kena intai jua ku nie.. tapi aku inda kan mau percaya with all those things kerana mempercayai those things adalah tahayol or tahyol kah?? but i am still weak uwaa uwaa.. eh bida nangis ku atu hahaha.. bah tdur saya dulu.. bye bye

Oh if kan beraya ke rumah.. message ku dulu ah geng-geng sekalian..

“Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Dan Batin”

Jagostu Full Album

Posted in Album, Download, Indon, Jagostu, MP3, Wordpress on October 2, 2007 by Jablaii

jagostu.jpg

  1. Gostu
  2. Ampun Dj
  3. Mau Tak Mau
  4. Segala Doamu
  5. Imajinasi Nafsu
  6. Kesempatan Ke 2
  7. Rockstar Tertunda
  8. Alasan Perang
  9. Pak Polisi
  10. Lewat Alam