Archive for the Air Category

Air Tutup Part 2

Posted in Air, Jablaii on December 8, 2007 by Jablaii

The last post i wrote about the air tutup for 3-4 days kan.. sekalinya apa nah.. inda jua sampai 3-4 days, sehari jua ganya.. bagi sasak jua tu.. cubatah bagitau ke orang ramai yang air atu inda sampai 3-4 hari tutup.. lebih-lebih wah.. confident bah air tutup 3-4 hari, sampai masuk dalam newspaper lah.. masuk dalam berita lah.. sampai DST ngantar msg balik2 gtau air tutup di kawasan kami selama 3-4 hari, at least ah if inda confident atu, bagitau lah sampai 2-3 hari saja. Ani sampai sibuk wah orang-orang arah kampung yang kena bagitau air tutup atu sibuk menyimpan air 5-9 baldi. Sampai aku pun sibuk menyimpan air ke dalam baldi ada kali 7 baldi basar. Membazir air jua udah tu..

Marah jua saya tu, sampai dinding ku tumbuk.. ceramin abis ku tumbuk jua, ku teriaki orang melintasi aku.. mengamuk ku arah tempat orang memasang paip basar atu, ku antukkan kepala urang atu ke paip atu 3-4 kali sambil cakap.. antukan atu untuk kamu membagitau 3-4 hari tutup air.. apa rasanya..

Tapi kan atu semua hanyalah imaginasi ku.. hehehehe.. saya bukannya jenis orang yang macam atu.. hehehe.. bersyukur ku air atu inda lama tutup.. baik jua sehari jua ganya.. tapi saya tetap marah dengan cara durang atu memberitahu yang inda confident sangat dan lebih-lebih atu

bah sudah tah.. saya marah nie.. !@#$%^!!

Advertisements

Air Tutup

Posted in Air, water on December 5, 2007 by Jablaii

I have been receiving quite number of messages from the DST group regarding about the water system will be shut down starting 5th December (which is today) at 7am for 3-4 days. Its not that we didn’t pay the water bill, maybe its because they’re fixing or cleaning the water tank atu kali, antah eh, im not expert at this and im not a JKR workers. Beside they didn’t tell us kenapa ada gangguan air atu. Its not only us yang kena gangguan air ani but banyak tempat lagi such as at Kg Lambak Kanan, Lambak Kiri, Jalan Pasir Berakas, Berakas Kem, Madang, Manggis 1-2, Pekan Muara, Serasa and Perumahan Rimba Fasa 5. I wonder why they chose these areas huh..

So I thought air ani sudah kena tutup but then when i woke up and tarus ke jamban just to make sure air atu masih ada cos last nite aku tidur akhir banar around 2am and the water was still there.. so tadi ku checked, ada masih air but the water atu keluar sikit-sikit saja. Laju-laju ku berus gigi, cuci muka and tarus mandi takut karang inda sampat mandi.

Now air atu masih ada but running sikit saja and macam kamah usul air atu, macam sampat jua ku poo poo tadi. Lucky me, aku sudah simpan air dalam tanki and dalam baldi basar in my toilet just for me, i think its enough for 2-3 days. Inda saya suka toh air nada ah, susah saya mau pigi pangsa.. ish ish ishh..

 

*kamah*kotor / dirty / muddy look