Archive for the sungkai Category

Sungkai Buffet Review

Posted in ambuyat, Buffet Sungkai, Eating out, Jagong, Kurma, Orchid Garden Hotel, Polo Club, Rizqun, sungkai on September 30, 2007 by Jablaii

27th September 2007 – Sungkai-ing with my foster family and friends, Bapa Hj Bakhir, Babu Hjh Arbaiah, Adek, Hj Subhi and Wife, Najib and Fiance (Dewi), Salleh and Fiance (Jijah Nyit nyit), Yai, Labi, Amal n her boyfriend, Pojeh, Me myself and Si Bibi. Kami ke sana pun cos babu lanja sempena hari babu bersara. The food was excellent but inda melawan di Rizqun Coffee House. The Price kan sama macam di Rizqun but banyak lagi makanan di Rizqun. At Orchid Garden, the appetizer nyaman berabis, kalah di Rizqun but for main course and dessert, definitely Rizqun is still the best. Lapas sungkai, we all had a photo shoot session at the photo plus studio, delima satu. Antah cana kah usul gambar atu, sal berulah wah kami semua sekali. 8/10

28th September 2007 – Sungkai-ing at Polo Club with my mom, sister and nieces. Seriously guys, its not worth it sungkai di Polo club, the price is 10 cents higher than di Rizqun and the food was soooo karit, i mean the main course just 5 macam saja and the appetizer inda banyak, 3 mcm saja. They have the noodle station, ambuyat station, hot plate, Kebab and murtabak stations (outside near the pool area). I mean why do u have to eat and pay B$19.80 for that kind of food saja. The desserts pun inda berapa banyak. I must say i dont like and love the food sana. The service pun so slow, lambat durang kan angkat the plates and glasses. Thought the name Polo club atu is like an expensive place and the food is soo nyaman but i was wrong, the food was uninviting. Baik plang makan di Rizqun tu, worth it lagi, banyak makanan kan di pilih. Like di Polo club, inda. Seriously, not worth it sungkai-ing at Polo club. 3/10

29th September 2007 – Sungkai-ing with my fellow jagongs at Millenium Restaurant, Beribi. The food was great, better than the POLO CLUB. But sadly they didn’t serve you a glass of water and a plate of kurma on the table. So far all restaurants yang ku pernah sungkai serves water and kurma for their guests but di Millenium inda, pisses one of the Jagongs tho hehehe.. I dont know whether durang lupa or andangnya style durang catu. I love the pasta so much, i mean i can taste the chunkie tomato sauce atu wah, nyaman brabis. I love the fried chicken, it is so nyaman but sudah ku ambil 2nd batch from Roseh, inda tia nyaman, masin. The fish was the worst taste ever, i didnt eat the fish plang but i tasted from Leena Bateks, it taste horrible, i mean karas and too ntah ah, indescribable. Appetizernya inda banyak choice but taste nice. I don’t eat beef or lamb but i ate it yesterday cos the lamb was so tempting especially with the yogurt mint sauce. The kebabs pun nyaman. Butter prawn pun nyaman jua, eh everything is nice except the broccoli and the fish. The desserts nyaman sikit saja as what Roseh said the bread and butter pudding with the kurma inda nyaman kan but actually it was nice and the Teh tarik with the pandan taste was excellent. 7/10

Advertisements

Fast Blog

Posted in arab, Cafe, Jagong, pink, sungkai, Taurean on September 21, 2007 by Jablaii

Scheduled maintenance begins in 10h 14m <– ani wah kena bagi notice, so i better make a fast blog before the maintenance begins. Lama pulang lagi in 10hrs but knowing me, aku suka bertabiat membuat blog, udah di type tu, di save as draft tu, alum ku publish lagi selagi aku alum puas hati, who knows kan I might wanna add lagi or edit something. Udah atu ku save then ku biarkan and do other stuffs and in about 2-3hrs baru ku check lagi sekali and tambah lagi, macam ani wah.. after 45mins ku tambah lagi only this part yg ku highlight saja

I’m the kind of person yang payah kan buat decision, indecisive lah di katakan. Its not that i’m indecisive but it’s hard for me to choose bah, i want it to be good for me after making the right decision will make me satisfy. What if i didn’t choose the right one or the right food or the right decisions, it won’t make me satisfy and happy. If you guys have been hanging out or going out with me to a restaurants or cafes, you definitely will be pissed with me hehe, hanya orang-orangnya saja yang tahu tu. I tend to choose or decide the food in the menu for almost 30mins, banar tah. That is because aku mau my food yang ku pilih atu nyaman and memuaskan hati ku. Even minuman pun mesti payah ku pilih tu, last resort, diet coke or teh c ping tu jawapannya, atu saja yang ada fixed menu dalam my brain, kalau sal makanan alum ber-fixed tu lagi.. ada lah, ruti talor campur bawang. Atu ready fixed dah tu kalau ke restaurant mamak.

Oh yeah last weekend me and the Jagongs went out after the Tarawih prayer and it was my idea jua kan berjalan wah since lama udah nda berjalan malam-malam and sementara time puasa ani, aku bebas dari iblis, syaitan, jin dan hantu2 lain ehehehe.. anyhoootssss.. kami ke YMRM and aku ani kan beli kasut but nada my size, ada pulang my size but semua kasut atu narrow wah, inda wide.. tau lah kaki ku ani lebar, al maklum lah, kaki orang arab daah.. dissapointed ku eh, every year nda ada.. sampai ku suruh owner YMRM atu buatkan aku special order tapi datangnya lapas raya, inda jua pedah tu. Then memilih sinjang ku. Aku mencari sinjang yang matching sama kain cara melayu ku and you’d never believe warna apa nah? warna pihink @ PINK.. yesssssss i know.. bida kali ah laki2 makai pink.. i mean nda pulang bida but for me, aku migraine wah kalau meliat warna pink (nah migraine tah ku sudah bagi warna pink ani) atu ani kan makai warna PINK lagi.. tahan saja and they do know how i hate PINK so much so for the Jagong’s sake, paksa tah ku motong kain cara melayu warna PINK and since majority durang semua suka PINK, I suggested them during raya nanti sama-sama we all pakai warna PINK and i told them sudah since ku balik dari KL last June and early July. Tapi sadly ada some of the jagongs inda mau pakai warna pink. Ani kan ku sudah berkorban demi untuk memuaskan hati durang aku pakai warna PINK, boring eyh, inda sporting durang ani. Macam-macam excuses tia durang bagi. Lambat bagitau lah, rosak baju kurung ku yang warna pink lah, aku nada kain pink lah, bla bla this.. bla bla that.. yea watever lah.. sabar saja, malas ku mikirkan lagi warna PINK ani, tapi ku highlite jua ah warna PINK ani hahahaha.. aduh migraine eh

Then lapas dari YMRM kami kan melepak rah Taurean baru at D’Arch ah. Unfortunately ramai orang di sana, nada seats available and it was around 10:45pm kali if im not mistaken. Then we decided to go to Coffee Zone, full jua, nada seats. Ke Sugar & Spice, penuh jua.. ke mana cafe pun kami aga, all is full. Eeehh sejak bila cafe-cafe di Brunei ani pandai full and nada seats ah, heran jua kami tu.. ohhh its weekend, no wonder. Tapi selalunya during weekend nda jua as ramai as that nite jua and alum jua terima tu. Bagi sasak wah, rasanya kan buka cafe sendiri and melepak rah cafe sendiri, tapi Awang Metussin alum ada, mana kah ia. Last-last ke mana nah kami? ke Eusoff Cafe di Serusop at it was almost midnite. Boring jua tu.. kira kan mau cari tempat nice environment lah nie, tapi in the end, di cafe mamak jua hahaha..

Ayte atu tah saja dulu kali eh, kan tidur ku.. lalah ku.. jan masak untuk sungkai lagi and i will be alone sungkai di rumah jua karang nie.. my mom will be sungkai-ing at her friend’s house (tempat orang arab berkumpul), my sister ikut her, my bros and the wives sungkai di luar jua.. aku alone ni eh.. beli ice-cream blizzard DQ saja kali eh, atu tah yang ku idam-idamkan, si Shai inda jua mau lanja aku.. hahahaha..

sapa mau dangani aku sungkai di luar karang ah??