Archive for the pink Category

PINK

Posted in Beraya, gastric, Hari Raya, pink on October 20, 2007 by Jablaii

Didn’t get to sleep last few nights ago. My gastric attacks me the night before we went out for beraya-ing together. I only slept for 2 hrs and i had to get up early cos our meeting time was at 930am. My mate wake me up at 8am.. gosh just imagine aku tidur pukul 5 pagi lah atu pun memajal kan diri tidur by minum ubat batuk, mun inda, nada ku tidur. Tapi udah bangun atu, dayymm.. i was like hang over not because im drunk but not having enough sleep and the same time jua i still had gastric, macam inda pandai abis wah gastric ku ani. I ate a slice of bread just to filled in my stomach so that i wont get gastric.

I went to pick Mila up at 9:30am and went straight to Gboi’s house, that was our meeting point. Oh yeah did I tell you that i was wearing a PINK baju melayu??? yess indeed, i wore PINK, a totally bright PINK color. I did mentioned in my blog the other day that I will be wearing PINK, rite? so yeah.. I did and I am proud of it. Sadly, aku saja sorang makai baju PINK. I thought Roseh makai PINK baju kurung but she didn’t. She said she would be wearing PINK, sekalinya bila ambil ia, inda jua. Ganya bajunya yang ada bunga2 atu warna PINK and her tudung kali warna PINK. Lina pun tudungnya warna PINK saja. Mila, her baju kurung not even PINK (her underwear saja PINK kali..ekeke) and Gboi he said he wore PINK but nada pun macam PINK. I was awarded as the Man of The PINK this year raya (bukan geek in the pink eh) and that is the first and the last, migraine ku tarus. So Guys, Don’t ever ask me to wear PINK if you guys inda mau pakai jua, :p

Anyhooots.. first destination ke Tutong at my friend’s house, Dino Rock. She rock babe… hehe apa kan. Inda wah, its been a while I haven’t meet her, I missed her so much, she was one of my best buddy while we were in Cardiff. At last I finally got to meet her again. Next destination, we went to KB. Oh yeah i sat on the back seat.. belaaaakang sekali cos i wasn’t feeling well and i need a nap. Nyaman duduk di belakang atu dapat meliat The Simpsons movie dalam kreta Mila. But inda jua ku terliat cos i was sleeping.. nyaman tidurku.. sampai nda sadar wah sampai ke KB but masa di Seria By-Pass highway atu, the road were bumpy and humpy (lurus kah tu).. awu sampai tantuk jua kepala ku bah rah ceiling kereta ah. Then tidur balik lagi, tau-tau sampai dah ke rumah si Qush di Pandan.

Di Kb inda banyak kami aga beraya, but we stayed there for half and hour. Like every houses we beraya, si Roseh mesti tu keluarkan weaponnya (camera), biasa lah bergambar-gambar saja ia hehe.. she is soo photogenic and she likes to take my picture too but i deleted it sudah ahahaha.. oopsss wait.. aku mesti post protected nie blog ani.. hahahaha.. On the way ke bandar, sorang-sorang sibuk berkaroake dalam kereta. Even aku yang lelah and tired ani pun ikut jadi hyper berkaroake. Roseh and Mila awal-awal ganya hyper tu dah lama-lama, low batt tia durang. Last house we went to Farah’s house.

Macam semua rumah kami aga beraya ani, sorang-sorang nagur, “eh PINK hantap jua kau *tut*” (censored inda buleh sebut namaku) bagi malassh.. hahaha.. Balik rumah, kan masuk bilik tah nie, my sister nagur.. eh PINK (mcm sebutannya mendalam, PI-ENG) banar jua kau hari ani and i said.. yeah i know.. whatever.. kes sasak jua ku udah tu.. hahaha.. then tarus mandi and then tarus pengsan like around 930pm, something like that lah, inda jua ku terliat jam tu bila ku tidur.

Ayte atu tah saja kali dulu eeh.. macam boring ku baca blog ku ani.. kamu pun mesti keboringan membaca nie.. hahahaha.. like i don’t even know apa yang ku blog kan anie, boring tantap wah.. haha.. babaaaaii

Advertisements

Fast Blog

Posted in arab, Cafe, Jagong, pink, sungkai, Taurean on September 21, 2007 by Jablaii

Scheduled maintenance begins in 10h 14m <– ani wah kena bagi notice, so i better make a fast blog before the maintenance begins. Lama pulang lagi in 10hrs but knowing me, aku suka bertabiat membuat blog, udah di type tu, di save as draft tu, alum ku publish lagi selagi aku alum puas hati, who knows kan I might wanna add lagi or edit something. Udah atu ku save then ku biarkan and do other stuffs and in about 2-3hrs baru ku check lagi sekali and tambah lagi, macam ani wah.. after 45mins ku tambah lagi only this part yg ku highlight saja

I’m the kind of person yang payah kan buat decision, indecisive lah di katakan. Its not that i’m indecisive but it’s hard for me to choose bah, i want it to be good for me after making the right decision will make me satisfy. What if i didn’t choose the right one or the right food or the right decisions, it won’t make me satisfy and happy. If you guys have been hanging out or going out with me to a restaurants or cafes, you definitely will be pissed with me hehe, hanya orang-orangnya saja yang tahu tu. I tend to choose or decide the food in the menu for almost 30mins, banar tah. That is because aku mau my food yang ku pilih atu nyaman and memuaskan hati ku. Even minuman pun mesti payah ku pilih tu, last resort, diet coke or teh c ping tu jawapannya, atu saja yang ada fixed menu dalam my brain, kalau sal makanan alum ber-fixed tu lagi.. ada lah, ruti talor campur bawang. Atu ready fixed dah tu kalau ke restaurant mamak.

Oh yeah last weekend me and the Jagongs went out after the Tarawih prayer and it was my idea jua kan berjalan wah since lama udah nda berjalan malam-malam and sementara time puasa ani, aku bebas dari iblis, syaitan, jin dan hantu2 lain ehehehe.. anyhoootssss.. kami ke YMRM and aku ani kan beli kasut but nada my size, ada pulang my size but semua kasut atu narrow wah, inda wide.. tau lah kaki ku ani lebar, al maklum lah, kaki orang arab daah.. dissapointed ku eh, every year nda ada.. sampai ku suruh owner YMRM atu buatkan aku special order tapi datangnya lapas raya, inda jua pedah tu. Then memilih sinjang ku. Aku mencari sinjang yang matching sama kain cara melayu ku and you’d never believe warna apa nah? warna pihink @ PINK.. yesssssss i know.. bida kali ah laki2 makai pink.. i mean nda pulang bida but for me, aku migraine wah kalau meliat warna pink (nah migraine tah ku sudah bagi warna pink ani) atu ani kan makai warna PINK lagi.. tahan saja and they do know how i hate PINK so much so for the Jagong’s sake, paksa tah ku motong kain cara melayu warna PINK and since majority durang semua suka PINK, I suggested them during raya nanti sama-sama we all pakai warna PINK and i told them sudah since ku balik dari KL last June and early July. Tapi sadly ada some of the jagongs inda mau pakai warna pink. Ani kan ku sudah berkorban demi untuk memuaskan hati durang aku pakai warna PINK, boring eyh, inda sporting durang ani. Macam-macam excuses tia durang bagi. Lambat bagitau lah, rosak baju kurung ku yang warna pink lah, aku nada kain pink lah, bla bla this.. bla bla that.. yea watever lah.. sabar saja, malas ku mikirkan lagi warna PINK ani, tapi ku highlite jua ah warna PINK ani hahahaha.. aduh migraine eh

Then lapas dari YMRM kami kan melepak rah Taurean baru at D’Arch ah. Unfortunately ramai orang di sana, nada seats available and it was around 10:45pm kali if im not mistaken. Then we decided to go to Coffee Zone, full jua, nada seats. Ke Sugar & Spice, penuh jua.. ke mana cafe pun kami aga, all is full. Eeehh sejak bila cafe-cafe di Brunei ani pandai full and nada seats ah, heran jua kami tu.. ohhh its weekend, no wonder. Tapi selalunya during weekend nda jua as ramai as that nite jua and alum jua terima tu. Bagi sasak wah, rasanya kan buka cafe sendiri and melepak rah cafe sendiri, tapi Awang Metussin alum ada, mana kah ia. Last-last ke mana nah kami? ke Eusoff Cafe di Serusop at it was almost midnite. Boring jua tu.. kira kan mau cari tempat nice environment lah nie, tapi in the end, di cafe mamak jua hahaha..

Ayte atu tah saja dulu kali eh, kan tidur ku.. lalah ku.. jan masak untuk sungkai lagi and i will be alone sungkai di rumah jua karang nie.. my mom will be sungkai-ing at her friend’s house (tempat orang arab berkumpul), my sister ikut her, my bros and the wives sungkai di luar jua.. aku alone ni eh.. beli ice-cream blizzard DQ saja kali eh, atu tah yang ku idam-idamkan, si Shai inda jua mau lanja aku.. hahahaha..

sapa mau dangani aku sungkai di luar karang ah??