Archive for the Nada Category

Nada Mood

Posted in batuk, Jablaii, mood, Nada, Wordpress on November 8, 2007 by Jablaii

Sorry I have no mood to update my blog..

Been coughing very bad for the last two weeks sudah, makan ubat antibiotik udah, alum jua baik-baik lagi, 2 butul ubat batuk dah abis ku minum, still alum baik. Makan segala permint yang untuk melegakan kerongkong dan leher seperti Freshman, Strepsils, woods, etc.. tapi alum jua baik batuk ku.. esssshhh sasak ku.. udah jua ku beranti sigup for 6mths, kali datang tia batuk-batuk ani, essshh yatah memberi kan bersigup semula lagi nie.. ahakz..

Oh yeah.. if you guys tanya kenapa inda bawa ke hospital. My answer will always be the same, I hate hospital.. apa inda.. sudah tah tunggu berjam-jam, then ubat krg kena bagi tu.. ubat panadol sama ubat batuk.. yatah saja tu. I can get that medicine di kedai tambi belakang rumah ku bah, inda payah berque berjam-jam.. hehe

Aku berserah dan redha atas segala cobaan dan dugaan yang di beri oleh Allah S.W.T

Sabaarr.. Sabaarr… uhuk.. uhuk..

Advertisements

Ada-ada saja

Posted in ada ada saja, Nada, Tired, Wordpress on September 3, 2007 by Jablaii

I have many things to story-story you all but i just dont feel like blogging today..

first my knee cap hurts, macam nilu rasanya.. i knew my ligament fractured again cos the other day i knocked my knee cap on a chair and my knee cap ani macam tersasar, kali terduduk ku ulehnya and inda ku dapat berjalan until ku luruskan semula knee cap ku ani *OUCH* (actually i’ve had a fractured ligament b4 when i was way back in UK and my knee cap pernah tersasar menyiring)

Then lately i have been insomniac, I can’t sleep well or should i just say, i couldnt sleep. Timing for my handsome cuttey chubby sleep is always after 4am and had to get up early, then the next day i will either get migraine or just a headache, surprisingly i didn’t feel sleepy at the afternoon, weird huh..

And everytime lapas bangun tidur, my back would hurt very very bad especially at my pinggang belakang. Mesti ku bawa duduk dulu before bangun dari katil, then baru ku buat a light stretching..

Ada-ada saja wah penyakit ani but what to do, atu kira dugaan dan cobaan dari yang Maha Esa dan kitani mesti menerimanya dengan Redha, bukan kan menyumpah dan mencacinya..

Macam ani wah, kamu sudah buat planning atau membuat acara yang besar-besaran pada hari minggu, tiba-tiba hujan turun dengan lebatnya merosakkan rencana kamu, gerenti some of you guys menyumpah pulang tu, mencaci, ngucap paloi lah, buduh lah, sial hujan ani, atu kira kamu menghina rezekiNya sebaliknya kitani patut syukur nikmatNya. Sepatutnya cakap Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi menurunkan hujan. Karang kalau nada hujan, panas hari and kemarau jadinya bumi kitani ani, sibuk tia masing-masing kan sembahyang hajat minta turunkan hujan.. inda ja?

bwoh berceramah aku ah.. hehehe.. jangan marah..

Bah saya nak berundur diri dulu.. hujan turun lebat dan berguruh, rusak karang modem ku ani, 3 kali modem dah bertukar atu pun kali ke tiga berbayar modem B$100, mahal youuuuu.. aku tak nak berulang kali ke dua lagi.. chowwssss

NADA..???

Posted in kittens, Nada on August 27, 2007 by Jablaii

Its 9:50pm and I have to write this blog laju-laju before the CSI : New York is playing on Astro (10pm), that means i only have 10mins to buat me blog. Let see, apa saja ku buat today.. hmmm.. hmmm.. owwhh darn.. now its 9:55pm and it took me 5 mins to think what i did today. Oh well I think i have to continue later lah lapas CSI : New York. Kan melayan my friends lagi di MSN, melayan the kittens lagi di bilik ku and I can’t concentrate right now. I usually update my blog in the middle of the night sal sunyi and senang concentrate apa yang perlu ku menaip and fikir but lately aku tidur awal saja, before 12 midnite. Ayte then, karang ku sambung lah after watching CSI : New York.