Fast Blog

Scheduled maintenance begins in 10h 14m <– ani wah kena bagi notice, so i better make a fast blog before the maintenance begins. Lama pulang lagi in 10hrs but knowing me, aku suka bertabiat membuat blog, udah di type tu, di save as draft tu, alum ku publish lagi selagi aku alum puas hati, who knows kan I might wanna add lagi or edit something. Udah atu ku save then ku biarkan and do other stuffs and in about 2-3hrs baru ku check lagi sekali and tambah lagi, macam ani wah.. after 45mins ku tambah lagi only this part yg ku highlight saja

I’m the kind of person yang payah kan buat decision, indecisive lah di katakan. Its not that i’m indecisive but it’s hard for me to choose bah, i want it to be good for me after making the right decision will make me satisfy. What if i didn’t choose the right one or the right food or the right decisions, it won’t make me satisfy and happy. If you guys have been hanging out or going out with me to a restaurants or cafes, you definitely will be pissed with me hehe, hanya orang-orangnya saja yang tahu tu. I tend to choose or decide the food in the menu for almost 30mins, banar tah. That is because aku mau my food yang ku pilih atu nyaman and memuaskan hati ku. Even minuman pun mesti payah ku pilih tu, last resort, diet coke or teh c ping tu jawapannya, atu saja yang ada fixed menu dalam my brain, kalau sal makanan alum ber-fixed tu lagi.. ada lah, ruti talor campur bawang. Atu ready fixed dah tu kalau ke restaurant mamak.

Oh yeah last weekend me and the Jagongs went out after the Tarawih prayer and it was my idea jua kan berjalan wah since lama udah nda berjalan malam-malam and sementara time puasa ani, aku bebas dari iblis, syaitan, jin dan hantu2 lain ehehehe.. anyhoootssss.. kami ke YMRM and aku ani kan beli kasut but nada my size, ada pulang my size but semua kasut atu narrow wah, inda wide.. tau lah kaki ku ani lebar, al maklum lah, kaki orang arab daah.. dissapointed ku eh, every year nda ada.. sampai ku suruh owner YMRM atu buatkan aku special order tapi datangnya lapas raya, inda jua pedah tu. Then memilih sinjang ku. Aku mencari sinjang yang matching sama kain cara melayu ku and you’d never believe warna apa nah? warna pihink @ PINK.. yesssssss i know.. bida kali ah laki2 makai pink.. i mean nda pulang bida but for me, aku migraine wah kalau meliat warna pink (nah migraine tah ku sudah bagi warna pink ani) atu ani kan makai warna PINK lagi.. tahan saja and they do know how i hate PINK so much so for the Jagong’s sake, paksa tah ku motong kain cara melayu warna PINK and since majority durang semua suka PINK, I suggested them during raya nanti sama-sama we all pakai warna PINK and i told them sudah since ku balik dari KL last June and early July. Tapi sadly ada some of the jagongs inda mau pakai warna pink. Ani kan ku sudah berkorban demi untuk memuaskan hati durang aku pakai warna PINK, boring eyh, inda sporting durang ani. Macam-macam excuses tia durang bagi. Lambat bagitau lah, rosak baju kurung ku yang warna pink lah, aku nada kain pink lah, bla bla this.. bla bla that.. yea watever lah.. sabar saja, malas ku mikirkan lagi warna PINK ani, tapi ku highlite jua ah warna PINK ani hahahaha.. aduh migraine eh

Then lapas dari YMRM kami kan melepak rah Taurean baru at D’Arch ah. Unfortunately ramai orang di sana, nada seats available and it was around 10:45pm kali if im not mistaken. Then we decided to go to Coffee Zone, full jua, nada seats. Ke Sugar & Spice, penuh jua.. ke mana cafe pun kami aga, all is full. Eeehh sejak bila cafe-cafe di Brunei ani pandai full and nada seats ah, heran jua kami tu.. ohhh its weekend, no wonder. Tapi selalunya during weekend nda jua as ramai as that nite jua and alum jua terima tu. Bagi sasak wah, rasanya kan buka cafe sendiri and melepak rah cafe sendiri, tapi Awang Metussin alum ada, mana kah ia. Last-last ke mana nah kami? ke Eusoff Cafe di Serusop at it was almost midnite. Boring jua tu.. kira kan mau cari tempat nice environment lah nie, tapi in the end, di cafe mamak jua hahaha..

Ayte atu tah saja dulu kali eh, kan tidur ku.. lalah ku.. jan masak untuk sungkai lagi and i will be alone sungkai di rumah jua karang nie.. my mom will be sungkai-ing at her friend’s house (tempat orang arab berkumpul), my sister ikut her, my bros and the wives sungkai di luar jua.. aku alone ni eh.. beli ice-cream blizzard DQ saja kali eh, atu tah yang ku idam-idamkan, si Shai inda jua mau lanja aku.. hahahaha..

sapa mau dangani aku sungkai di luar karang ah??

 

6 Responses to “Fast Blog”

  1. terasaku tuu…. hehehehe

  2. Lalalalalalala.. lalalalalala.. *buat tak tau*

  3. apa aja deh,,,,,,,,,,,,,,

  4. kalo bisa tambahin lagu kasih putih milik nya snada atau lagu religi apa aja deh,,, yang penting bisa me refresh jiwa yang tandus

  5. minta lagu kasih putih dari snada dunk,,,,,,,,,,,,,

  6. kalau bisa tambahin album snada,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: