Ramadan

I should post this bit earlier before Ramadan coming but it was a hectic day for me before Ramadan came. Ramadan is the most wonderful and holly month that every muslims in the world waited for. Ramadan is where all the pahala’s are given if you do a good deeds and any good things lah, buat kebajikan, bersedekah, sembahyang tarawih and not forgetting the zakat fitrah (charity), that is a must. Even me myself i must bayar zakat fitrah cos i am working already, i pay for my own bills and i even buy my own groceries and Im no longer under my mother’s responsibility even I’m still a mama’s boy hehehe.

Setiap orang yang sudah berkerja dan mampu menyara hidup sendiri di kehendaki (wajib) membayar zakat fitrah untuk dirinya sendiri dan orang-orang yang di bawah tangonggannya i.e for the wife (if married), the kids (below 18 yrs old) and for the amah’s (maids) as well, mesti tu. Zakat fitrah apa jua, mana jua mahal tu.. if you guys mampu membeli easy card B$10 or membeli sigup yang $3, why not kamu bayar zakat fitrah.. kan kan kan??

Ok this month (Ramadan) adalah saat-saat yang aku nantikan selalu, its like a totally FREEDOM for me.. yeah FREEEEEEEEE.. why? guess lah.. hehe.. not because i get to slim down my bodeh or dapat diet.. no no.. not because ke Istana.. i dont go to istana and collect B$10 every night lah.. nooo.. not because working hours kena pendekkan.. apa nah?? apa nah?…. Its because all the ghost, iblis, syaitan and others yang menakutkan atu kena gari, kena Jail.. kena rantai.. yessss all of them.. except Jin islam and Roh-roh islam saja kena bebaskan, well that one not too scary lah, atleast if i saw one, I might be seeing the spirit of my late dad like i saw him last year, i wasnt scared tho but i was sad and happy that I could see him like even sekajap saja or sekelip mata..😦

Anyways i was talking bout semua hantu kena gari ani wah.. siuk jua tu.. like i can always go out till dawn without takut kan balik ke rumah.. like I am free.. i am not scared of seeing those things lagi.. well sebulan pulang ganya tu.. happy ku eeh.. yeah yeah im scared of ghost.. hehehe.. kalau kamu pernah terliat depan-depan, maybe you guys dapat rasa apa yang ku rasakan lah, scary wah. It haunted me and phobia ku kan balik akhir ke rumah. Wuhuuu but now i am free.. even ke kedai depan rumah yang 24/7 pun udah ku berani jalan kaki sorang-sorang pukul 2am semalam.. hehehe.. wish the month of Ramadan sepanjang tahun, inda jua ku takut kan that thing..

Apart from that thing, the Malam Lailatul Qadar is the most event i expected every year. Aku mau merasa melihat and kena malam Lailatul Qadar. Pernh sekali aku meliat awan berwarna putih and masa atu sejuk tapi nada angin, daun-daun pokok layu tu macam menyambah but i dont know if that is the sign of malam lailatul qadar. Also the Sembahyang Tarawih jua lah yang ku tunggu on the month of Ramadan ani. Banyak kelebihan di bagi kepada setiap muslimin jika menunaikan sembahyang tarawih. Tapi aku kadang-kadang sembahyang tarawih just for 8 rakaat not because kan escape but because of my knee. My knee dulu dislocated and if malar terhantuk my knee esp time sujud, my knee will rasa nilu and sakit, that is why i have to shorten my sembahyang tarawih.

Ramadan also bring us (family) closer and closer. We never had dinner with the whole family together, pernah pulang only during the weekend saja but this time its like everyday time berbuka, semua family berkumpul and berbuka puasa sama-sama which is siuk and dapat mengeratkan lagi silatulrahim. We also dapat sembahyang tarawih di masjid sama-sama.

The holy month of Ramadan
For all Muslims has begun.
Praising Allah through the day,
From dawn to dusk we fast and pray.
We pay zakah (charity) for those in need,
Trying hard to do good deeds.

When the sun has set, and day is done-
I’ll break this chain, but only one.
By the end of Ramadan, this whole chain will be all gone!
It’s time for Eid and lots of fun!!!

Enjoy watching this video clip. This is a nasyid for the month of Ramadhan. Nice one.

5 Responses to “Ramadan”

  1. that makes the two of us. this month I’m brave enough to use the elevator at the hospital alone and also I parked near the rumah mayat frequently. really ? you saw …. ? is it possible? are you sure ? and malam lailatul qadar, also waiting for it…. *sigh*

  2. Oh yess im really sure what i saw.. i know how my dad looks like.. yup it is possible..πŸ™‚

  3. *hehe* bah bai..bila tah tani kan sungkai??sahur kah??sahur lah..*hehe* bah see you cabai…

  4. Nizaaaaaa.. sungkai sama-sama lah bisai.. but nda tau bila, nunggu terima and nunggu durang semua sekali free.. just txt me ah bila kamu kan sungkai sama-sama kπŸ™‚

  5. Walaupun syaitan dibelengu, tetapi jangan lupa pada kejahatan diri sendiri dan kejahatan manusia yang telah kronik dipupuk sejak berzaman, tersemai dan bersemadi didalam hati Jadi ambilah kesempatan bulan puasa ini untuk memerangi, mengkikis dan membersihkan diri dari kejahatn ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: